מרכז "תבונת הלב" והיחידה ל"לימודי המשך אוניברסיטת  חיפה" מציעים קורס ייחודי

ללמוד וללמד מיינדפולנס: קורס להכשרת מנחי מיינדפולנס לילדים ובני נוער

קורס ההכשרה מיועד למורים, הורים, אנשי טיפול וחינוך מיוחד

מהו המיינדפולנס ומה הקשר שלו לחינוך?

המיינדפולנס הוא דרך חיים ופרקטיקה נרכשת לטיפוח איכויות של התבוננות והקשבה, אמפטיה, דיאלוג, קשר אנושי והעצמת הרוח.מיינדפולנס מהווה אחת מהפרקטיקות המיושמות בפדגוגיה המכונה – פדגוגיה מתבוננת. פדגוגיה זו מצביעה על הפניית המבט החינוכי לעולם הפנימי של המורה ו/או התלמיד בדגש על חינוך ממוקד יחסים וצמצום הפער בין האדם לעצמו ובין האדם לסביבתו.

ההגדרה המקובלת למיינדפולנס היא הפנייה מכוונת של תשומת הלב למה שקורה כאן ועכשיו באופן לא שיפוטי (ג'ון קבאט זין). בהתבוננות מסוג זה נבנה בתוכנו ידע – עלי ועל העולם – באמצעות התבוננות קשובה, ידע זה בתורו מרחיב את התודעה שלי ולכן את עולמי. מודעות קשובה (מיינדפולנס) היא יכולת אנושית נלמדת להתבוננות עצמית מתוך עמדה פנימית אוהדת ותומכת בי ובסביבה.

מיינדפולנס נחקר רבות במחקר המדעי בקרב מבוגרים וילדים ונמצא במובהק כיעיל במיוחד עבור ילדי החינוך המיוחד באמצעות לימוד וטיפוח של תרגולים המאמנים לשיפור הריכוז, הקשב, המיקוד, הביטחון הפנימי והשלומות (WELLBEING).

מהן מטרות הקורס?

• לבנות מרחב בטוח ותומך ללימוד כלים משמעותיים להתפתחות אישית ומקצועית.
  • להכיר וללמוד את עקרונות החקר התודעתי ברוח המיינדפולנס ותבונת הלב עבור המורה.
  • בחלק הראשון של הקורס נשתמש בכלי המיינדפולנס להעמקת ההיכרות העצמית וההתפתחות האישית.
  • ללמוד את העקרונות והכלים להקניית מיינדפולנס לילדים ובני נוער.
  • היכרות עם מגוון של כלים ומערכי שיעור שפותחו על ידי מומחים מהארץ והעולם.
  • נתנסה ביצירת ובהעברת מערכי שיעור משלנו.

מהם תכני הקורס?

• מיינדפולנס- ללמוד להיות בנוכחות ערה ומודעת
  • עבודה עם דפוסים והתניות אוטומטיות והתמודדות עם רגשות מאתגרים
  • כלים להתמודדות עם לחצים, מתחים וחרדות
  • פיתוח וטיפוח של איכויות הלב
  • מתן כלים להנחיית מיינדפולנס לילדים ובני נוער
  • פיתוח יצירתי של תכניות בנושא

למי מיועד הקורס?

הקורס מיועד להורים, מורים, מורים לחינוך המיוחד, מדריכים, גננות, יועצים ומטפלים מסוגים שונים. לאנשי חינוך הקורס מוכר לגמול במסלול אישי.

מהם אופני הלמידה בקורס?

הלמידה מתרחשת במעגל הקבוצתי במרחב מכיל ובטוח. במהלך המפגשים מתורגלות מדיטציות בישיבה, בהליכה ובתנועה. ההתנסויות יהיו במרחב הכללי, בעבודה בזוגות או קבוצות קטנות. העבודה מתבצעת במעגל אך החקר הוא אישי.

היכן יתקיים הקורס?

הקורס מתקיים במרכז "ספירלה" בבנימינה. המקום מאופיין באסתטיקה גבוהה ומהווה מרחב המזמין למידה מסוג זה. המקום הוא במרחק של 5 דקות מתחנת רכבת בנימינה על מנת לאפשר ולהקל ההגעה למקום באמצעות תחבורה ציבורית.

מה משך הקורס ומתי מתחיל?

הקורס יתחיל ב 4.2.21 ויתקיים ברצף עד לסיומו.
הקורס כולל 20 מפגשים של 5 שעות אקדמיות (4 שעות בפועל) + יומיים מרוכזים ביןהשעות: 9-16.
סה"כ 125 שעות שנתיות.

מהם הסדרי התשלום?

מחיר הקורס המלא הוא 9200 ₪ .
דמי הרשמה בסך 500 ₪ ישולמו לאחר שיחה אישית טלפונית עם אחת המנחות ואישור קבלה לקורס.
במקרה של ביטול עד חודש לפני תחילת הקורס יוחזרו 250 ₪לאחר מכן לא יוחזרו דמי ההרשמה.

הנחה מיוחדת של 500 ₪ תינתן למורי ועובדי חינוך שיגיעו דרך פרסום זה ובתנאי שירשמו עד לתאריך 5.1.2021
בפניה טלפונית לסופי ברזילי 0528698197

מהן הדרישות וחובות הלומדים לקבלת תעודה?

1.נוכחות ב 80% מהקורס.

2.הגשת עבודת סיום.

בתום הקורס והחובות הלימודיים תוענק תעודה מטעם מרכז "תבונת הלב" ו"היחידה ללימודי המשך- הפקולטה לחינוך- אוניברסיטת חיפה",
בכפוף לתנאי ההכשרה.

על המנחות:

על סופי: ד"ר לחינוך מטעם אוניברסיטת חיפה, חוקרת, יוצרת ומלווה תהליכי התפתחות עם יחידים וקבוצות באמצעות מיינדפולנס וכלים של תבונת הלב, מנהלת שותפה ב"מרכז לפדגוגיה מתבוננת" במכללת אורנים, חברה ב"מרכז לחקר וטיפוח רוח האדם" באונ' חיפה.

על גלית: ד"ר לחינוך בדגש פסיכו-פדגוגיה, מורת מורים בתחום הפדגוגיה המתבוננת במגוון מסגרות וארגונים. בעברה יותר מ 30 שנות הוראה במערכת החינוך. בעלת קליניקה פרטית לפסיכותרפיה בגישה אינטגרטיבית, מורת MBSR (Mindfulness Bases Stress Reduction). Master Trainer NLP.